Cirurgia oculoplàstica, orbitària i de vies lacrimals

LA CLÍNICA BOFILL POSA EN MARXA EL NOU SERVEI DE CIRURGIA OCULOPLÀSTICA, ORBITÀRIA I DE VIES LACRIMALS

De la mà del Dr. Miguel González-Candial la Clínica Bofill posa en marxa un nou servei de cirurgia oculoplàstica, orbitària i de vies lacrimals.

L’oculoplàstia inclou una varietat de procediments quirúrgics que tracten les malalties de l'òrbita, parpelles, vies lacrimals, així com l'estètica facial i de la mirada.

La ptosi palpebral o caiguda de la parpella superior pot comportar alteració del camp visual parcial o total. Pacients amb ptosi palpebral tenen dificultat per mantenir els ulls oberts, tendeixen a arquejar les celles per compensar la caiguda palpebral. Nens amb ptosi palpebral poden desenvolupar ambliopia (ull gandul).

Com a conseqüència de l'edat, traumatismes o cirurgia prèvia, es pot donar ectropi palpebral en el qual la parpella és desplaçada cap a fora de l'ull, o bé entropi palpebral en què la parpella i les pestanyes són desplaçades cap a l'ull. Si no són tractades, aquestes condicions poden produir ull vermell, irritat, dolorós així com úlceres als ulls.

La presència de nòduls o lesions a les parpelles s’ha d’avaluar, ja que pot tractar-se d’un càncer que afecta aquestes estructures. El tractament consisteix en l'exèresi quirúrgica i la reconstrucció palpebral.

L'alteració del drenatge de les vies lacrimals es produeix per una obstrucció en el sistema lacrimal. Pot aparèixer llagrimeig, lleganyes, inflamació del lacrimal, etc., i ser necessària una cirurgia anomenada dacriocistorinostomia per corregir-ho. És imprescindible corregir l'obstrucció de la via lacrimal abans de realitzar la cirurgia de les cataractes, per disminuir la probabilitat d'una infecció intraocular.

L'òrbita és la part òssia del crani que conté l'ull. La malaltia més freqüent és l’oftalmopatia tiroïdal (pacients amb ulls sortits). Gràcies a les noves tècniques de descompressió i expansió orbitària, podem oferir la rehabilitació quirúrgica amb la finalitat de retornar al pacient l'aparença que tenia abans de patir aquesta malaltia.

Tractaments de cirurgia oculoplàstica inclouen la millora estètica de les parpelles i de la cara. Les parpelles són estructures molt delicades amb una funció determinada. Cirurgians oftalmòlegs especialistes en oculoplàstia practiquen, entre d'altres, cirurgia de blefaroplàstia per a la correcció de les bosses palpebrals (per accés transconjuntival, sense punts i amb reposició de greix si és necessari) i per a la correcció de l'excés de pell en la parpella superior. Inclouen tècniques de petita incisió que permeten un millor resultat estètic i una recuperació més ràpida del pacient.

Altres tractaments estètics inclouen també la toxina botulínica (BOTOX), pílings facials i farciments amb Hyaluronate (Restylane) per tractar les arrugues i les pèrdues de volum.